China Glaze Winter Holly (Kerstcollectie 2012)

Hoi hoi,

Vandaag vertel ik jullie over het laatste niet rode lakje die ik heb uit de kerstcollectie van 2012 van China Glaze.IMG_20130630_152147

Je zag dit pakketje reeds voorbij komen in één van mijn boozyshop.nl shoplogs. De rode lak zit ook in het andere kerstpakketje, dus ik zal enkel de groene glitterlak van China Glaze uit dit pakketje tonen, namelijk Winter Holly.

IMG_20130630_152300

Deze lakjes bevatten geen DBP, Toluene en toegevoegde Formaldehyde. Er zit dus wel Formaldehyde in, maar minder dan in andere nagellakken. Bah, als je leest wat DBP is, draait je maag om. Insectenverjager en het komt van zwammen. Het is licht giftig, maar je kunt het beter niet innemen. Je darmen zouden wel eens overhoop kunnen liggen. Ook heeft het een invloed op het DNA van ongedierte :s Ok, ik ben blij dat dit er niet inzit :). Toluene kan amnesie bij ingestie veroorzaken en is bij grote dosissen ‘vergiftigend’. Oei, ik zag ooit een documentaire die nagellak opat, hoe is zij haarzelf aan het vergiftigen? :s Verder zit er in deze nagellakjes Chinese klei wat een natuurlijke nagelverharder is! Zalig, want meestal wordt hier formaldehyde gebruikt.

IMG_20130630_152447

De lak is een mooie groene glitterlak waarin kleine goudkleurige glitters zijn verwerkt. Het brengt vlot aan en dekt volledig in twee laagjes. Ik vind het echter wel mooier met drie laagjes. Deze nagellak droogt snel op, wat mij aangenaam verraste.

Het kwastje is vrij breed, waardoor je elke nagel met één veegje kunt kleuren. De nagellak zit in een flesje van 14 ml en zal dus niet rap op zijn. Ik kocht deze lak op de boozyshop.nl en deze kost ongeveer zes euro per flesje.

Ik ben dol op de China Glaze lakken 🙂

Wat vinden jullie van de glitterlakken van China Glaze? Laat het mij hieronder weten 🙂

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s