Mac A Novel Romance Oogschaduwquad in A novel romance

Hoi Hoi,

wpid-dscf5122.jpg

Laatst werd ik door MAC uitgenodigd op een speciale avondopening voor pro’s. Omdat ik een visagieopleiding volg, heb ik een MAC pro student card en mag ik ook op deze avonden langskomen. De avond was georganiseerd naar aanleiding van de nieuwe The Simpson LE collectie. Deze collectie liet ik echter aan mij voorbij gaan, want het waren vrij opvallende kleuren. Zelf was ik echter meer in de mood voor iets neutraler. Gelukkig kwam op dat moment ook een andere LE van MAC uit, namelijk de ‘A Novel Romance’. Dit is een mooie romantische collectie, waarin onder andere 3 oogschaduwquads uitkwamen. Ik koos één van deze quads uit (de meeste natuurlijke). Dit quad draagt dezelfde naam als de limited edition, zijn ‘A novel Romance’.

wpid-dscf5112.jpg wpid-dscf5114.jpg

wpid-dscf5116.jpg wpid-dscf5120.jpg

Net zoals de meeste oogschaduwquads van MAC vinden we 5,6 gram oogschaduw in het quad. Dat betekent dat we van elke kleur 1,6 gram beschikbaar hebben. Dat is een mooie hoeveelheid.

Wat ik ook leuk vind aan de oogschaduwquads van MAC is dat elke kleur apart ook een kleurnaam heeft. Soms zijn dit nieuwe kleuren, maar sommige zijn ook in de vaste collectie te vinden. Dit palette bestaat uit ‘My Fantasy’, ‘Fall in Lust’, ‘Dance in the Dark’ en ‘Rising Passions’. Elke kleur heeft ook zijn eigen finish. ‘My Fantasy’ is een een lichte, bijna gele kleur(linksboven) met een veluxe pearl finish, terwijl ‘Fall in Lust’ een mooi taupekleurtje is (rechtsboven). In de onderste rij vinden we ‘Dance in the Dark’, wat een matte donker, donkerbruine kleur is en ‘Rising passions’ wat een glittery bruine kleur is (rechtsonder).

Deze oogschaduw bestaat vooral uit talk wat te kleur vasthoud. Wat mij opvalt is dat mica een stuk verder in de lijst staat. Misschien is de oogschaduw hierdoor minder korrelig? Verder zitten er ook alcohol in de oogschaduwkleuren, maar ik zie niet meteen siliconen zitten.

wpid-dscf5119.jpg wpid-dscf5124.jpg

wpid-dscf5125.jpg wpid-dscf5126.jpg

wpid-dscf5129.jpgIk vind deze oogschaduw heerlijk. Bij mij korrelt ze bijna niet, waardoor ik nagenoeg geen fall-out heb, behalve bij de meest glittery kleur. Verder vind ik de textuur van deze kleuren heerlijk. In de pan zijn ze poederig, maar ik vind dat ze bij het aanbrengen wat crèmig gaan aanvoelen. Hierdoor blenden ze prachtig in elkaar over en lijkt het, nadat ze lijken ‘gedroogd’, dat ze muurvast zitten. Na een hele dag werken en zelfs een uurtje sporten, zat mijn ooglook er nog prachtig op. Alleen mijn mascara liet het wat afweten. Wel droeg ik hierbij een crème-oogschaduw onder de ooglook. Ik ben dol op dat palette. De neiging om een back-up te kopen, moet ik serieus onderdrukken. Ik mag er geen tweede kopen van mezelf, want wie maakt nu ooit een oogschaduw op? Dan moet je die al bijna elke dag gebruiken, en als beautyblogger is dat natuurlijk geen optie ;).

wpid-dscf5141.jpg wpid-dscf5146.jpg wpid-dscf5149.jpg

Deze ooglook maakte ik met dit palette. Ik bracht ‘My Fantasy’ aan over het volledige ooglid, terwijl ik ‘Fall in lust’ enkel op het bewegende ooglid aanbracht. Daarna nam ik ‘Dance in The dark’ om de ooglook te verdiepen in de buitenste ooghoek en crease. Tot slot bracht ik nog een klein beetje ‘Rising Passions’ aan in de buitenste ooghoek en crease om de ooglook nog een stuk te verdiepen. Hierdoor word de look net dat ietsje glamoureuzer.

Deze oogschaduwquad is van MAC. Het palette is te vinden in de limited edition die dezelfde naam draagt, namelijk ‘A novel romance’. De bijhorende prijs is 38 euro. Dat is niet zo goedkoop, maar goedkoper dan elke kleur apart kopen. Omgerekend betaal je voor elke kleur 9,5 euro. Gelukkig kan ik genieten van een kleine korting, maar zelfs de volle prijs is het waard!!!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s