Bodyshop Red Musk Parfumolie

Hoi hoi,

DSCF6830

Een tijdje geleden (rond de kerstperiode) nam de bodyshop een nieuwe geur op in zijn assortiment. Dit is een zeer speciale geur en daarom kon ik het niet laten er een artikel aan te wijden. Eerst moesten natuurlijk de kerstcollectie voorrang krijgen, maar vandaag is de dag! Ik kocht tijdens een VIP avond de parfumolie uit deze geurlijn. Dit is de nieuwste aanwinst van de White Musk lijn.

DSCF6832

Bodyshop:

Ontdek onze nieuwste aanwinst in de White Musk™-collectie: Red Musk. Deze warme, kruidige geur is onze meest onconventionele geur tot nu toe! De geur opent met warme noten van peper en musk en gaat dan langzaam over tot het zoete en tegelijkertijd kruidige kaneel. De basisnoten bestaan uit warme en mysterieuze tabak in combinatie met onze diervriendelijke muskus. A scandal in a bottle!

  • Geen bloemen – alleen kruiden
  • Bevat diervriendelijke muskus

Parfum/Fragrance (Fragrance), Hydroxycitronellal (Fragrance Ingredient), Coumarin (Fragrance Ingredient), Limonene (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Eugenol (Fragrance Ingredient)

De geur bevat niet zeer veel ingredienten. Daar wordt ik alvast heel blij in. Omdat de parfum van voor in de lijst staat, weet je dat dit alvast een zeer geconcentreerde geur is. Met een parfumolie verwacht je natuurlijk niet anders.

De parfumolie zit in een flesje van 30 ml. Hier kun je heel lang van genieten, want je hebt slechts een ienie minie beetje nodig per keer dat je deze gebruikt. Net zoals de meeste geuren is deze parfumolie minstens 2 jaar houdbaar. Nu ja, ik zou het zelf gebruiken tot de geur merkelijk veranderd.

DSCF6834

Goh hoe moeten we deze geur omschrijven? Ik was eerst niet echt overtuigd over deze geur. Deze geur is totaal anders dan andere geuren en heeft een eerder uniseks gevoel. Deze geur werd ontwikkeld door neus Corinne Cachen.  Zij wilde een volledig andere geur ontwikkelen. Vrouwelijke geuren zijn meestal bloemig of heel zoet. Met deze geur wilde ze een volledig ander pad bewandelen. Voor deze geur heeft ze enkel ‘kruiden’ gebruikt. Het resultaat is een warme en zware geur. Maar eerlijk is eerlijk, nadat ik er even aan gewoon was geworden, was ik er dol op. De geurnoten zijn zeer speciaal:

Topnoten: Peper, musk – Wat je de eerste  minuten ruikt

Hartnoten: Kaneel, musk – Wat je na vijftien minuten ruikt

Basisnoten: Tabak, musk – De geur die uiteindelijk blijft hangen

Wanneer er musk in geuren verwerkt wordt, dan is de kans groot dat ik deze geur graag ga hebben. Kaneel is daarenboven nog een geur waar ik verliefd op ben. Denk maar even aan versgebakken cinnamon buns. Dat is toch heerlijk. Wel wist ik niet goed wat ik moest verwachten van de peper en tabak noten. Deze hebben mij echter heel aangenaam verrast.

DSCF6835

Ik vind verpakkingen van deze geuren prachtig. Het ombre effect van goud naar bordeaux is prachtig. Het flesje is vrij robuust en ik vind dat dit heel goed past bij deze geur. Omdat het een parfumolie is, zit de geur niet in een sprayflacon. Dat vind ik zelf helemaal niet zo erg, maar ik moet er wel mee opletten. Ik ben soms nogal onhandig en ik ben heel bang dat ik het ga omstoten. Daarom zou ik graag de tip geven aan de bodyshop om een ander soort opening te voorzien van het flesje. Misschien is een kleiner gaatje al voldoende, of een soort kwastje die door een sponsje getrokken word. Ik weet niet wat de oplossing is, maar ik blijf wel bang voor het omstoten ;).

DSCF6836

 

De applicator vind ik zelf niet zo handig. Het plastiek lijkt mij vrij teer en ik ben bang dat het zal afbreken bij het aanbrengen. De details van de applicator vind ik dan wel heel leuk. Het logo van de Bodyshop is in het bolletje van de applicator aangebracht. Dit vond ik heel leuk om te zien bij mijn eerste gebruik.

Omdat dit een parfumolie is, blijft deze geur zeer lang hangen. Ik breng deze olie ’s morgens aan en ’s avonds is de geur nog zo sterk.  De houdbaarheid van dit product is wonderbaarlijk. Ik ben echt dol op dit product. Wanneer je echter deze geur gebruikt, moet je rekening houden met wisselende reacties. Mensen zullen ervan houden of het haten. Deze geur zit echt op het randje van wat mensen ‘verwachten’. Nu voor mij is het een aanrader, maar enkel als je van warme én zware geuren houdt. Ik raad iedereen aan om ze eens te gaan testen bij de Bodyshop en voor jezelf uit te maken of dit een geur is die je ligt of niet.

Deze parfumolie heeft de geur Red Musk en komt uit de white musk lijn van de Bodyshop. De olie zit in een flesje van 30ml en kost 23 euro. Als je echter zeer bang bent het flesje om te stoten zou je eventueel ook kunnen gaan voor een eau de parfum van deze geur. De EDP is verkrijgbaar in 60ml en 100ml en kosten respectievelijk 40 euro en 55 euro. Het is een speciale, maar betaalbare geur van de Bodyshop.

Hou je of haat je van deze geur?

 

Advertenties

6 gedachten over “Bodyshop Red Musk Parfumolie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s