Bioderma Créaline H2O Miscellaire water voor de gevoelige huid

Hoi hoi,

DSCF7388

In mijn Parijs shoplog kon je het al zien: ik heb ingeslagen op mijn Bioderma miscellaire water. Dit water zit standaard in mijn visagiekit. Ik realiseerde mij echter dat ik deze nog nooit gereviewed had op blog. Daarom, vandaag is die dag gekomen ;). Ik koop meestal de grote versie, maar ze is wel beschikbaar in drie formaten. In mijn visagiekit zit een flesje van 250 ml die ik altijd bijvul, maar zelf kocht ik in Parijs 3 duokits van een halve liter. Ja, echt, een halve liter! Dat is veel hé. Wat mij altijd opvalt is het grote verschil in prijs tussen Frankrijk en België, maar ik ga er hieronder iets meer over vertellen.

DSCF7390

Kijk dan wat een grote fles. Deze fles is echt groter dan mijn hand. De miscellaire water zit in de Créaline lijn. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. In mijn ervaring kan iedereen deze miscellaire water verdragen, waardoor ze in mijn visagiekit zit.

Een miscelaire water is anders dan een reinigingslotion. Het grote verschil zit hem in het feit dat de lotion het vuil uit de huid haalt, maar nadien blijft de lotion op de huid liggen. Nadien moet deze nog weggehaald worden met water. Het voordeel van een miscellaire water is dat dit een één stapsactie is. Het water hoeft na gebruik niet meer verwijderd te worden met nog eens een klets water.

DSCF7391

WATER (AQUA), PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, PROPYLENE GLYCOL, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE.

Jullie weten hoe blij ik word van korte ingrediëntenlijsten. Zo dus ook van dit lijstje. Ik zie water, fruit extracten en een kleine hoeveelheid alcohol. De slechte alcohol zit er er echter niet in, dus ik maak mij geen zorgen.

DSCF7392

 

De miscellaire water haalt (op een wattenschijfje) de make-up vrij goed weg van mijn gelaat. Hierna blijft er nog een klein restje over. Dit haal ik dan weg met een nieuw wattenschijfje. Tegelijkertijd voelt het lekker fris aan op de huid en niet trekkerig aan op de huid. Ik hou van dit product, maar omwille van de prijs gebruik ik zelf mijn Corine de Farme water iets liever.

Zelf koop ik Bioderma in Frankrijk. Er zijn drie formaten beschikbaar, namelijk 100ml, 250ml en 500ml. Van die laatste kun je vaak een duopack kopen. Deze heb ik zelf aangekocht in Parijs. Voor de duopack betaalde ik zelf 15,90 euro. Verder meen ik mij te herinneren dat 100ml 4,80 euro kost. 250 ml kost rond de 9 à 10 euro en het 500 ml formaat kost 13,90 euro. Voor twee euro meer had ik al twee flessen van 500 ml. Het verhaal is in België echter wel anders. Ik was net in de apotheker en daar betaalde je voor het duopack ongeveer 31 euro. Dat is nagenoeg het dubbele! Online heb ik ze gevonden bij newpharma.be. Daar waren ze een stuk goedkoper en betaal je 25.71 euro voor het duo.

http://www.newpharma.be/apotheek/bioderma/498709/bioderma-sensibio-h2o-crealine-micellaire-oplossing-gevoelige-huid-2x500ml-promo-2de-aan-40.html

Weten jullie waarom er zo’n groot verschil is in de prijs? Er zit toch maar een landsgrens tussen?

Advertenties

12 gedachten over “Bioderma Créaline H2O Miscellaire water voor de gevoelige huid”

  1. Ik kan niet meer zonder micellair water. Ben nu bezig met een mega flacon van Garnier,
    maar dit klinkt ook goed!
    Ik verbaas me ook altijd over de prijsverschillen tussen bijvoorbeeld Nederland en Duitsland.

  2. Ik ben heel zuinig op mijn miscellair water van Bioderma. Misschien toch maar eens eentje van een ander merk kopen… Prijsverschil zit hem in het verschil in BTW tussen verschillende landen. Daarom zijn bepaalde dingen in NL ook zoveel goedkoper/duurder dan bij ons (check Ikea maar eens!) Wat ik dan weer niet snap, is waarom bv L’Oréal producten in Frankrijk duurder zijn dan bij ons. Het is toch een Frans merk? (of ja, het zal wel onder een Amerikaanse gigant vallen intussen…)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s