Lingerie Workshop door de lingerie-expert.be

Hoi hoi,

logo

Op 19 januari kreeg ik de kans om een lingerieworkshop door de http://www.lingerie-expert.be/. De lingerie expert is een heel vriendelijke vrouw, die jaren in de business gewerkt heeft. Ze werkte bij een Frans lingerie merk waarbij ze opleidingen gaf aan professionelen. Ze voelde echter dat deze informatie ook van nut kon zijn voor de consument. Daarom organiseert ze nu lingerie workshops voor consumenten en kun je haar ook vragen voor een persoonlijke styling.

Jullie weten dat ik normaal geen beha’s toon op mijn blog, omdat dit een deel van mijn privé is. Zo mag je deze workshop echter niet zien. Het is niet dat ze je beha gaat beoordelen en zeggen dat is goed, dat is niet goed. Helemaal niet! Ze deelt informatie over de verschillende modellen en waar je op kunt letten.

Informatie over de workshop op de site:

Tijdens deze 2 uur durende workshop geeft Lingerie Expert u informatie over de verschillende pasvormen, het verschil tussen de beha maten, verschil tussen cup maat en rugomtrek, de verschillende vormen van borsten, onderhoudstips, het creatieproces van een beha en nog andere interessante weetjes. De inhoud wordt geanimeerd met beha stalen en ander beeldmateriaal.

Deze opleiding heeft niet tot doel om u om te scholen tot lingerie specialist, wel om met deze basiskennis bewuster lingerie aan te kopen, zelf beter aan te voelen wat wel of niet goed past en de stap naar een lingerie speciaal zaak te verkleinen.

Nu zijn wij Belgen nogal schroom. Daardoor stoot ze op een drempel om het grote publiek te bereiken. Als je echter weet dat 80% van de vrouwen een verkeerde maat draag, dan zie je het nut van deze workshops wel in. Daarom vond ik het belangrijk om te vertellen hoe deze workshop verloopt.

Knipsel

De workshop vond plaats in de showroom van Selmark. Dat vond ik alvast een leuke kennismaking. Ik kende het merk niet, maar het klonk alvast heel goed. Het merk is enkel te koop bij speciaalzaken en niet bij ketens als de Inno. Het is een Spaans merk, dat  reeds 40 jaar bestaat. Het merk doet niet aan te veel tierlantijntjes en daar kan ik mij wel in vinden. Daarenboven is het zeer betaalbaar met een prijs van ongeveer 60 euro per beha. Een ander pluspunt is dat het merk enkel werkt in Europa. De beha’s worden in Europa ontworpen en gemaakt. Misschien verwacht je dit ook niet, maar ze zijn allemaal met de hand gemaakt.

In dit artikel maak ik gebruik van foto’s uit de herfst en wintercollectie van Selmark. Ik vind deze modellen zo mooi. De lingerie-expert is echter merkonafhankelijk en het is niet de bedoeling dat je achteraf enkel Selmark koopt. De intentie van de workshop is om miskopen te verhinderen/verminderen.

Knipsel2

Toen ik toekwam, zaten er nog vijf andere dames om de workshop bij te wonen. Dat is een gezellig klein groepje. Uiteindelijk duurde workshop, door het gezellig keuvelen tussendoor, 2,5 uur. Normaal duurt die echter 2 uurtjes. In die tijd zul je veel bij leren.

Knipsel3

De workshop begint met een algemene inleiding. Zoals ik al zei, dragen vele vrouwen de verkeerde maat beha. Hierin is België uniek omdat wij speciaalzaken hebben. In veel andere landen zijn er enkel ketens. Hierdoor is er veel kennis beschikbaar in deze speciaalzaken.

Hebben jullie je ooit al afgevraagd waarom we beha’s dragen? Dan heb ik het niet over de rol, want dat weet iedereen wel. Een beha dient om het gewicht van de borsten te ondersteunen, zodanig dat we geen pijn hebben. Het dragen van een beha heeft echter nog andere voordelen. Hierop gaat de lingerie-expert op in.

Daarna leren we iets over de 4 verschillende BH-vormen:

1. De omsluitenden

Knipsel5

2. De Balconnet

Knipsel7

3. De plunge/push-up

Knipsel6

4. Voorgevormde BH

Knipsel8

Over deze modellen hebben we zeer veel informatie gekregen. Dat was zeer interessant. Zo hebben we de vooroordelen over de modellen besproken. Zo had ik zelf wel wat vooroordelen bij de balconnet beha. Daarenboven werd de bouw besproken en waarom een merk bepaalde keuzes maken. Ik was verwonderd om te horen dat hiervoor zoveel wetenschap voor gebruikt werd. Tot slot werd per model de eigenschappen besproken.

Knipsel4

Nadat we het over de bouw van de beha’s gehad hebben, moeten we het natuurlijk ook hebben over de lichaamsbouw. Niet iedereen heeft dezelfde borsten en die staan ook niet allemaal op dezelfde plaats op het lichaam. Hierdoor vallen bepaalde modellen al af of je moet rekening houden met bepaalde ‘aanpassingen’. Dit vond ik heel interessant. Ik ben van plan om na te gaan onder welke lichaamsbouw ik val, zodat ik weet welke modelletjes ik alvast moet mijden. Hier kun je alvast heel veel mee.

Knipsel9

Vervolgens gaan we kijken of de gekozen BH goed zit. Enkele belangrijke punten zijn hierbij dat het rugpand horizontaal moet zitten. Dat weet ik al lang, maar blijkbaar worden hier vaak fouten tegen gemaakt. Als dat pand omhoog kruipt, verlies je de steun die een BH biedt. Dat wil je natuurlijk niet. De BH moet overal goed aansluiten en blijven zitten. Alle tips die ze hierbij gaf vond ik zeer interessant. Er zaten ook tips tussen, die ik zelf ook nog niet kende.

Tot slot is een BH niet goedkoop. Daarom wordt er ingegaan op enkele eigenschappen van beha’s en hoe je ze moet onderhouden.

Zelf vond ik het heel interessant om de workshop bij te wonen. Ik wist er al veel over, maar toch heb ik nog een aantal extra tips opgepikt. Wist je bijvoorbeeld dat je na twee dagen van BH moet wisselen? Anders past ze niet goed meer. Als je al één miskoop kunt verhinderen met de informatie die je hier krijgt, heb je inschrijvingsgeld al ongeveer terug.

Op de site kun je meer informatie vinden over de workshop: http://www.lingerie-expert.be/onze-diensten/voor-consumenten/

Zouden jullie deze workshop volgen? 

Zo ja, laat je het de lingerie expert even weten dat je door dit artikel geïnteresseerd was deze workshop te volgen.

Advertenties

7 gedachten over “Lingerie Workshop door de lingerie-expert.be”

  1. Die workshop lijkt mij heel erg interessant! Ik heb mij zelf een keer laten opnemen in een lingeriezaak en sindsdien ga ik daar altijd om beha’s te kopen, maar ik kan mij voorstellen dat heel wat meisjes en vrouwen een verkeerde maat dragen omdat ze niet over de juiste informatie beschikken.

  2. Wat handig dat ze hier workshops in geven! Ik heb mijn maat ook een keer laten opmeten en ik droeg ook echt wel een verkeerde bh! Zo geloof ik wel dat veel vrouwen een verkeerde maat dragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s