KeepCup

Hoi hoi,

DSCF7123 DSCF7124

Tijdens de persdagen kreeg ik zoiets leuk. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, ben ik verslaafd aan de latte’s van Starbucks. Er is echter één iets dat mij irriteert. Ik neem deze meestal mee en dan krijg je zo’n papieren kop mee. Wat een verspilling. Hierdoor had ik al hun goedkoopste model tumbler gekocht (1,5 euro). Daardoor was de verspilling al een stuk minder. Nu het grote nadeel van deze beker is dat ze enkel te gebruiken is bij de Starbuck en als ik moet lopen, zit er nog altijd een gaatje bovenop. Als ik dan niet oplet zit ik onder de koffie. Daarom vond ik het zeer interessant om kennis te maken met KeepCup. Zij worden vertegenwoordigd door MaisonPR en ik vond dit zo’n interessant concept, dat ik ze gelukkig mocht testen.

KeepCup is een herbruikbare, plastiek beker. Ze is verkrijgbaar in verschillende formaten en ik kreeg de maat small. Keepcup is te vinden in bepaalde koffiezaken. Zo zag ik ze zelf al bij de Coffee Corner in Brussel. Maar online kun je ze ook bestellen en personaliseren met je eigen kleuren.

DSCF7125 DSCF7127

Waarom zou je nu echter voor een KeepCup gaan. KeepCup is het Australische antwoord op de verspillingsmaatschappij met de dagelijks wegwerpbare koffiebekers. Ten eerste gaan ze de afvelberg van kartonnen bekers tegen. De KeepCup kun je hergebruiken, maar daarinboven is ze makkelijker recycleerbaar dan de meeste kartonnen bekers. De levensduur van een Keepcup is ongeveer 3 jaar. Het plastiek die verwerkt zit in 20 kartonnen bekers volstaat al om de KeepCup te maken. Wanneer je een KeepCup gebruikt, volstaat het al om 15 kopjes koffie te kopen met deze beker. Dan heb je reeds je aankoopprijs terug. Dat is natuurlijk omdat je korting krijgt bij het gebruik van een herbruikbare beker en omdat je begint de besparen op water en dergelijke. Een betreurenswaardig feit is dat de helft van het plastiek die gebruikt wordt in de wereld, verwerkt wordt in producten voor eenmalig gebruik. Dat vind ik zelf vreselijk. Daarom dat ik zelf op zoek ga naar alternatieven en deze KeepCup valt hieronder.

De KeepCup is verkrijgbaar in 5 formaten:

XS – 4 oz

SX – 6 oz

S – 8 oz

M – 12 oz – Tall van de Starbucks

L – 16 oz – Grande van de Starbucks

DSCF7131 DSCF7135 DSCF7136

Ik wil alvast één iets duidelijk maken. KeepCup is niet lekvrij. Je kunt ze dus niet in je handtas of tas meenemen. Ze is echter wel spatvrij. Als je met de beker schud, zal je drank er niet uitspatten. Het design van de KeepCup vind ik superleuk. Het heeft iets van de Starbucks beter met de kartonnen sleeve. Het ziet er alleen veel eleganter uit. Ik heb zelf een sober model gekregen, maar ik twijfel om een roze en grotere versie te kopen. Ik will toch iets om mijn grande latte’s in kwijt te kunnen?

Wanneer ik een warme drank in de beker doe, wordt de beker wel warm. Ze wordt echter niet zo warm, dat je ze niet meer vast kunt houden. Verder is de beker heel stevig gemaakt. Ze kan helemaal uit elkaar gehaald worden om gewassen te worden. Dit kan ook in de vaatwasser gebeuren. Daarenboven kan ze ook in de microgolf gezet worden. Ik ben heel tevreden over deze beker. Het enige nadeeltje is dat ik ze momenteel niet kan gebruiken bij de Starbuck (dit is op te lossen met een grotere beker). Nu kan ik echter wel een lekkere thee van thuis meenemen.

Deze herbruikbare bekers zijn van KeepCup. Ik kan iedereen aanraden om zoveel mogelijk herbruikbare producten te gebruiken. Zelf heb ik het soms helemaal gehad met onze wegwerpmaatschappij. Alles wat we hiertegen kunnen doen, kan ik enkel toejuichen. De vijf formaten hebben natuurlijk allemaal hun eigen prijs en zijn te koop op hun webshop: http://www.keepcup.com/keepcup-store/design-your-own. Voor je eigen design bekers betaal je het volgende:

XS – 9.50 euro

SX – 9.90 euro

S   – 11.40 euro

M  – 12.40 euro

L   – 13.40 euro

Dat is stukken goedkoper dan de tumblers van Starbucks. De KeepCups zijn ook een stuk kleurrijker dan deze Tumblers en kun je nagenoeg overal gebruiken (merkonafhankelijk). Ik vind het echt een topproduct. Jammer genoeg moet je ook de verzendkosten in rekening brengen. Voor één tumbler zijn de verzendkosten 6 euro. Hierdoor kom je op dezelfde prijs als de Starbuckstumblers. Dat verandert mijn mening echter niet. Dit lijkt mij een leuk kadootje voor de verslaafde warme dranken drinker.

Hadden jullie eerder al gehoord van KeepCup?

Advertenties

4 gedachten over “KeepCup”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s