Yves Saint Laurent Manucure Couture Les Fauves in N3 Griffe De Sable

Hoi hoi,

DSCF8215 DSCF8223

Tijdens de laatste soldenperiode besloot ik nog eens een blik binnen te werpen bij Planet Parfum. Daar zag ik een setje nagellak in de uitverkoop liggen van Yves Saint Laurent. Ik vond dit wel een leuk duo. Er zat echter nog een verrassing aan het setje, die ik voor de aankoop nog niet door had. De zwarte kleur is eigenlijk een crackle lak. Het is het antwoord van YSL op de crackle trend van een tweetal jaar terug. Ze waren er wat laat mee, maar ik was toch blij dat ik ze nu kon uitproberen. De basislack is een lichtbruine kleur met een zwart crackle lakje erbij. De crackle is mat en de basis is glanzend.

DSCF8216 DSCF8221DSCF8226

Ik stond te springen om deze lakjes uit te proberen. YSL is het eerste merk met zo’n hoge waarde. Daarom waren mijn verwachtingen hoog gespannen. Mijn grote vraag of ze deze verwachtingen konden inlossen. Een pluspunt is dat de nagellak heel snel droogt. Ik was verwonderd over de snelheid waarmee de basislak droogt. Een moelijkheidje is dat je wel heel snel moet werken met de topcoat. Ze droogt zo snel op, dat je moet maken dat per nagel onmiddellijk genoeg lak op je kwastje droogt. De crackle breekt heel mooi open en afhankelijk van de dikte van de topcoat kun je het kraken beïnvloeden. Zo kun je gaan voor grote of kleine stukjes (dun laagje) op de nagels. Een nadeeltje is wel dat de topcoat wat krimpt. Daarom moet je de nagellak goed tot aan de tip van je nagel aanbrengen. Ook van de houdbaarheid had ik iets meer verwacht. Zonder topcoat kon ik twee en een halve dag genieten van een manicure zonder chips.

DSCF8228DSCF8235

Links zie je de basislak geswatched en rechts bracht ik de crackle topcoat erover aan. Ik vind het er heel mooi uitzien. De combinatie is panterachtig. Wat ik wel grappig vond, is dat mijn vriend bij het zien van mijn nagels onmiddellijk aan één van zijn gezelschapsspellen moest denken. In zijn spel Robinson Crusoe zijn er chips die op deze nagellakcombinatie lijken. Supergrappig!

Oorspronkelijk kosten deze setjes 32.50 euro. Gelukkig kon ik ze krijgen met 65%. Ik heb ongeveer 8.9 euro betaald geloof ik. Ik ben blij dat ik ze gekocht heb, maar ik zou er de volle prijs niet voor over hebben. Zo omver gevallen ben ik niet door de nagellakjes. De kwaliteit mocht iets beter, hoewel ik natuurlijk weet dat je ook voor het merk betaald.

Zouden jullie 32.5 euro voor dit setje betalen?

Advertenties

2 gedachten over “Yves Saint Laurent Manucure Couture Les Fauves in N3 Griffe De Sable”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s