Frosty glow – MAC Vanilla pigment

Hoi hoi,

DSCF6806

Deze week ben ik verliefd geworden op een product die ik nog nooit gebruikte. MAC heeft tegenwoordig mini-to-go producten die iets goedkoper zijn. Hierdoor kun je makkelijker producten uitproberen. Ik had al veel goeds gehoord over de pigment producten van MAC en dan specifiek in de kleur Vanilla.

DSCF6808

In deze verpakking zit 2.5 gram. In de full-size zit 4.5 gram. Ik ga jullie straks een geheimpje verklappen, maar lees eerst op je gemak verder. Dus in deze mini zit meer dan de helft van het product als in de full-size. Ze raden aan deze producten niet op de ogen of lippen te gebruiken. Ik gebruik het zelf echter heel voorzichtig op de ogen. Deze pigmenten zijn hooggeconcentreerde losse poeders, met ingrediënten die maken dat het makkelijk aan de huid blijft hangen. Daarenboven moeten deze pigmenten makkelijk blenden.

DSCF6809

Ik heb onder andere gekozen voor de kleur Vanilla. De andere kleurtjes ga ik jullie nog later tonen. Vanilla is een witte kleur met en goud-rozen kleur. Bij verschillende invallen van het licht zal hij meer goud – zilver of roos lijken. MAC noemt deze finish frost. Zo kun je ze terug vinden in de winkel

DSCF6813

Hier kun je alvast zien hoe mooi dit pigment is. Deze swatch is gemaakt met een heel lichte dip van de vinger in het potje. Doordat het pigment los is, moet je opletten dat deze niet alle kanten uitvliegt. Goed aftikken is de boodschap. Bij het blenden voelt dit pigment zijdezacht aan en versmelt deze met de huid.

_MG_6939 _MG_6940

Hier bracht ik het pigment aan op mijn ogen. Er zit een bruinige schijn in, omdat ik deze aan bracht over een bronzen oogpotlood. Daarna gebruikt ik dit pigment ook als highlighter. Daarom bracht ik ze aan onder de ogen, op de jukbeenderen. Dit is een superproduct om als highlighter te gebruiken. Deze geeft zo’n mooi effect. Ik ben alvast verliefd.

Een pigment is een multi-use product. Zo gebruikte ik deze al als oogschaduw en highlighter, maar ook de volgende toepassingen mogelijk:

  • Je kunt er een transparante lipgloss mee opleuken of boven lippenstift aanbrengen (opletten dat je deze niet inslikt! Daar is deze niet voor geschikt)
  • Je kunt hem mixen met mixing medium. Misschien is deze dan leuk als eyeliner, of voor tekeningen op het gezicht
  • Je kunt er een transparante lak mee opleuken
  • Je kunt je eigen versie van een soort strobe cream mee maken

Maar nu is het tijd voor het geheimpje. Dit minipigment kun je meestal in de buurt van de kassa vinden bij MAC. Voor deze mini’s betaal je 10 euro. Kun je raden hoeveel de full-size kost? Voor de full-size betaal je 21.50 euro. Dan kun je beter twee mini’s aankopen. Hierdoor ben je een stuk goedkoper uit dan met één full-size pigment.

Hadden jullie deze prijs-volume mismatch al opgemerkt?

Advertenties

4 gedachten over “Frosty glow – MAC Vanilla pigment”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s