Mijn held bij een te donkere foundation – MAC Studio Face and Body Foundation in White

Hoi hoi,

_MG_7006

Een van mijn eerste kennismakingen met MAC was omwille van deze foundation. Ik heb deze echter nog nooit voor jullie gereviewed. Het is echter een van mijn favoriete producten, dus ik besloot deze vandaag met jullie te delen. Het is een witte foundation. Deze foundation komt uit hun face en body foundation lijn. Deze foundations zijn niet superdekkend, maar een natuurlijke dekking biedt.

_MG_7008

Deze foundation is op waterbasis, maar is er ook tegen bestand. In het flesje zit 120ml en deze is twee jaar houdbaar. De foundation is erg lopend, waardoor je deze perfect egaal kunt gaan verdelen over de huid.

_MG_7014

De foundation zit volgens mij in een doorzichtige fles, maar dat kan ik niet goed zien. De fles heeft een zwarte dop, waardoor het geheel er erg elegant uitziet. Het enige wat ik wel jammer vind is het applicatie-tuitje. Ik vind dat het heel moeilijk is om ermee te doseren. Je neemt rap teveel, waardoor ik vaak met een palette merk. Ik moet deze toch meestal mengen met een andere foundation.

Je moet deze foundation niet aanbrengen om wit te worden. Ik dacht deze eerst voor een queen of hearts shoot te gebruiken en zo een wit gelaat te maken. Dat mag je vergeten. Je kunt er wel de huid er een tintje lichter mee maken. Ik gebruik die zelf echter het liefst om custom foundation kleuren te maken. Ik ben zelf vrij licht en de meeste foundations zijn te donker. Hiermee kan ik de meeste foundations wel passend maken voor mij. In mijn visagiekit gebruik ik deze ook om mijn eigen kleuren te maken. Hierdoor kan ik de perfecte huidkleur maken.

DSCF8370 DSCF8374

Hier kun je duidelijk zien dat je huid niet spierwit wordt. Je ziet echter wel dat het een glans op je huid veroorzaakt en dat je huid net dat ietsje lichter oogt.

DSCF8377 DSCF8378

Hierbij kun je zien wat er gebeurt als je deze mengt met een foundation. Ik heb gekozen voor een vrij dikke en stroeve foundation. Door deze te mengen met de MAC witte kleur wordt de foundation net iets lopender. Gelukkig wordt ze ook een stuk lichter, maar de gelige ondertoon blijft in dit geval behouden. Ik ben er dol op en ik zou deze echt niet kunnen missen in mijn visagiekit. In mij ogen is dit een echte aanrader voor mensen met een lichte huid of visagisten. Ik noem dit ‘kleur op maat’!

Deze face en body foundation is van MAC. Deze foundation is niet goedkoop met zijn 38 euro, maar voor mij werkt ze wel zuinig, als je even de irritante top vergeet.

Mengen jullie soms jullie foundations?

Advertenties

2 gedachten over “Mijn held bij een te donkere foundation – MAC Studio Face and Body Foundation in White”

    1. Ja, het is echt niet goedkoop, maar het vermijd wel dat ik te donkere foundations moet weggooien. Ik kon hem ook nog kopen toen ik nog studentenkorting had bij de mac. Dat ben ik jammer genoeg kwijt 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s