Zondag = Spellendag – Among the stars

Hoi hoi,_MG_9961

Het is zondag, wat betekent dat we weer een spelletje voor jullie hebben uitgeprobeerd. Vandaag gingen we voor Among the Stars.  Dit is een spel voor 2 tot 4 spelers.

Na een verwoestende oorlog is de vrede verklaard tussen alle grote rassen van het heelal. Hierdoor wordt de Alliantie gecreëerd.

Het eerste initiatief aangekondigd door de Alliantie is het creëeren van ruimtestations door het heelal. Hierdoor kan ruilhandel tussen de rassen gepromoot worden en kunnen de diplomatieke relaties versterkt worden. Daarenboven zal dit de vrede in stand houden.

Tijdens het spel zijn we allemaal de leider van één van de verscheidene rassen die beschikbaar zijn. We proberen allemaal een ruimtestation te bouwen voor de Alliantie.

IMG_9964 IMG_9966

In het spel spelen we over een periode van 4 jaren. Elk jaar wordt vertegenwoordigd door 1 ronde.

Elke rond begin doordat elke speler 10 munten neemt en 6 kaarten trekt. Deze zijn geheim voor de andere spelers.

Elke ronde bestaat uit 6 beurten en alle spelers spelen tegelijkertijd. Tijdens elke beurt kiest een speler een kaart uit zijn handen. Deze legt hij met de achterkant naar boven  voor zich. Daarna schuift hij zijn overige kaarden naar de volgende speler. Iedereen toont op hetzelfde moment de gekozen kaart en kan hierop drie acties uitvoeren:

_MG_9939 _MG_9940

Acties:

 • Bouw dekaart =locatie:
  • Deze moet je aangrenzend bouwen aan een andere locatie die je al gebouwd hebt
  • Bij het begin van het spel is de enige locatie die je reeds hebt de hoofdreactor, dus je moet je locatie hieraan bowen
  • Delocatiekaartenhebbenverschillendecategorieën enzezijnaangeduid met eenbepaaldekleur.
   • Blauw – Administratief
   • Geel – Business
   • Rood – Militair
   • Paars – Amusement
   • Groen – Politiek
  • Locaties zijn aangrenzend als ze orthogonaal langs een vorige kaart gebouwd worden. Diagonaal gelegen kaarten zijn niet aangrenzend.
  • Betaal de kost van de te bouwen locatie
 • Bouw eenkerncentrale
  • Deze kaart voorziet energie tijdens het spel
 • Beslis om de kaart weg te gooien en krijg 3 muntjes.

Na zes beurten eindigt de ronde. De spelers hebben geen kaarten meer in hun handen. Na de ronde check je of alle locaties op reglementaire wijze gebouwd zijn vooraleer de nieuwe ronde start. De speler verliest dit station en de bijhorende overwinningspunten als dit het geval is. Hij krijgt echter het betaalde niet terug. Wanneer het station in twee stukken zou breken bij het weghalen van zo’n locatie, vervang je deze door een kernreactor (ondersteboven). Deze telt niet mee bij het tellen van de punten.

_MG_9947 _MG_9955

Wanneer het spel eindigt (na vier ronden) moet er natuurlijk nog geteld worden:

 • Controleer in het ruimtestation of er locaties zijn die extra punten opleveren.
 • Voor elke lege kerncentrale krijg je ook een overwinningspunt
 • Tot slot krijg je ook een een punt per 3 muntjes die je hebt.
 • Controleer of er aan bepaalde doelen voldaan is en verdeel de bijhorende overwinningspunten.

Dit is een erg leuk spel. Misschien is dat omdat ik dol ben op spellen met verschillende kaarten, maar hierdoor ziet je spel er altijd anders uit. Je kunt dit spel met verschillende tactieken spelen (en eventueel winnen). Daardoor is het altijd even zoeken welke tactiek het beste werkt bij het gezelschap waarmee je speelt. Ik denk dat het een makkelijk te verstaan spelletje is.  Iedereen is er vlot mee weg en het is erg leuk.

Ook dit spelletje is te koop bij bord- en kaartspellen. Daar betaal je momenteel 47.95 euro (i.p.v. 54.95 euro). Je zou natuurlijk onmiddellijk voor het voordeelpakket kunnen gaan, want hierbij zit ook de uitbreiding. Dan betaal je hiervoor 29 euro in plaats van 35 euro.

Hebben jullie spelletjes die ik zo snel mogelijk moet uitproberen?

Advertenties

6 gedachten over “Zondag = Spellendag – Among the stars”

 1. Nice! Heb deze toevallig vandaag net voor de eerste keer gespeeld, doet me wat denken aan 7 wondere qua mechanisme maar speelt erg leuk. Ben helemaal weg van het artwork. Jullie hebben precies wel een gepimpte versie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s