Dinsdag is voorbij – Nicci French

Dinsdag is voorbij

Titel: Dinsdag is voorbij

Auteur: Nicci French

Verschenen: mei 2012

Pagina’s: 447

Uitgever: Ambo/Anthos

Oorspronkelijke titel: Tuesday’s gone

In een vervallen huis in het oosten van Londen wordt het opgezwollen, door vliegen bedekte lijk van een man aangetroffen, rechtop in een leunstoel. Het huis is van Michelle Doyce, een kwetsbare vrouw met ernstige psychische problemen. Onderzoek toont aan dat de man pas na zijn dood naar het huis is overgebracht. De enige informant is Michelle, maar haar uitspraken stellen de recherche voor raadsels. Inspecteur Karlsson roept Frieda Klein te hulp, en weer raakt zij verstrikt in de duistere kanten van het leven.

Zij komt erachter dat het slachtoffer geen onschuldige was, maar een gewiekste zwendelaar die profiteerde van de angsten en noden van anderen. Wanneer Frieda meer te weten komt over diens verleden en ook zijn slachtoffers leert kennen, blijkt ze in groot gevaar te verkeren en meer vijanden te hebben dan ze dacht.

Dit boek is het tweede boek in de Frieda Klein reeks van Nicci French. Frieda Klein debuteerde in het boek Blauwe Maandag. In dit boek wordt vaak naar de vorige zaak verwezen, wat soms wel vervelend is. Ik heb dat boek nog niet gelezen. Gelukkig wordt er genoeg uitleg gegeven, zodat je makkelijk kunt nagaan waar het voorgaande boek over ging.

Zelf las ik erg graag de boeken van Nicci French als tiener. Ik was vroeger verslaafd aan Agatha Christie en toen werd mij in de bibliotheek het schrijversduo Nicci French aangeraden. Dit Britse duo, Nicci Gerrard en Sean French schrijven al jaren wel bekende thrillers. Toen ik dit boek in de winkel zag liggen, moest ik het natuurlijk lezen.

Dinsdag is voorbij is een psychologische thriller, waarin wat detective wordt geweven. Je leert echter heel veel inzicht hebben in de verschillende karakters. In het verhaal volg je de verschillende hoofdpersonages van het boek, waarvan er eentje erg lang onbekend blijft. Ik vind het erg interessant om te lezen dat het verhaal uit verschillende oogpunten verteld wordt (vooral uit het oog van Frieda), maar het boek bevat wel erg veel personages. Daardoor wordt het op de duur erg moeilijk om ze allemaal uit elkaar te houden. Dat is erg verwarrend en één van de mindere kanten van het boek. Waarschijnlijk heb je hier minder last van als je het boek in één ruk uitleest, maar dat kan ik zelf met mijn werk natuurlijk niet :). Het is een vrij dik boek, maar ik las het erg graag. Uiteindelijk zat er zelfs een plottwist in die ik niet had voelen aankomen, maar waar ik wel al vragen bij had op voorrand.

Ik vind dit zelf een goed boek, maar je moet er wel je aandacht bijhouden. De vele personages maken het een complex verhaal. De schrijfstijl is echter wel vlot, waardoor je snel terug bij bent.

Rating: 4/5

Te koop bij bol voor 5.99 euro

Vanaf vandaag is mijn tweede blog, mijn boekenblog live. Ga er allemaal even een kijkje nemen: Het-boek-en-ik

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s