DIY Beauty – Honing Reiniger

Hoi hoi,IMG_2118

Soms maak ik graag mijn eigen DIY’s omdat ik dan ten minste weet wat er in mijn producten zit. Vandaag was het weer zo ver en ik besloot mijn recept met jullie te delen. Ik heb deze ooit eens ergens gelezen. Het is een van de meest eenvoudige producten ooit, en ik gebruik deze af en toe. Ik zou ze niet elke dag gebruiken.

Je hebt slechts twee ingrediënten nodig:

  • Vloeibare honing
  • Warm Water

De honing is zorg voor een natuurlijke hydratatie en is een desinfectant. Deze reingier is geschikt voor alle huidtypes.

IMG_2120

Ik begin met de honing over mijn gezicht met cirkelvormige bewegingen uit te wrijven. Dat gaat natuurlijk heel plakkerig worden. Daarom is het makkelijkst om met vloeibare olie te werken. Deze honing gaan we wat aanlengen met water. Dit doen we door onze vingers licht in water te doppen en in draaiende bewegingen over het gezicht te wrijven. Dit herhalen we zo vaak als nodig is om de honing eerder als een olie te laten aanvoelen. Door de warmte zal de huid verzachten en zal het vuil makkelijker van het gezicht weggehaald worden.

Daarna laat ik het geheel vijf minuutjes intrekken. Daarna masseer ik mijn gezicht nog een minuutje met het product er nog op.

Tot slot haal ik het geheel weg met proper water en dep ik mijn gezicht droog.

IMG_2128IMG_2130    Nadien voelt mijn huid heerlijk zacht en ziet het er gezond uit. Ook voelt deze extra gereinigd aan. Direct erna ziet mijn gezicht wat rood door het wrijven en de werking van het product, maar mijn gezicht is er dol op. Dank je lieve bijtjes voor dit eenvoudige, maar doeltreffende product.

Dit is waarschijnlijk één van de meest goedkope en eenvoudige reinigers ooit.

Gaan jullie dit ook uitproberen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s