Boekrecensie – The Maze Runner van James Dashner

1001004008257563Titel: The Maze Runner

Auteur: James Dashner

Verschenen: augustus 2010

Pagina’s: 375

Uitgever: Publishing Group Inc

Nadat zijn geheugen is gewist, wordt Thomas wakker in een grote open ruimte met gigantische muren eromheen. De jongens die er al wonen hebben geen idee wat ze er doen of waar ze vandaan komen. Als Thomas beseft dat ze gevangen zitten in een labyrint, sluit hij zich aan bij de renners. Overdag proberen de Renners een uitgang te vinden, maar ’s nachts is het levensgevaarlijk buiten de muren en wacht onherroepelijk de dood. Thomas zet alles op het spel om uit het labyrint te ontsnappen, en om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen.

Een hele tijd geleden keek ik samen met mijn vriend naar de The Maze Runner en hierdoor leerde ik de trilogie kennen. Nadien was ik zo geïntrigeerd door het verhaal dat ik het boek wou lezen en eigenlijk de gehele trilogie. Ik nam natuurlijk het eerste boek op en ik kan al verklappen dat er wel wat verschillen zijn in het verhaal in het boek en de film.

Een aantal kinderen worden gedropt in een labyrinth. Dit labyrinth beweegt en zit daarenboven (’s nachts) nog eens vol met vreselijke monsters. Zij willen natuurlijk uit het labyrinth ontsnappen, maar niet iedereen is even geschikt om het labyrinth te onderzoeken. Daarom heeft ieder zijn taak. De runners onderzoeken het labyrinth, maar er is ook nood aan slagers, boeren en koks. Deze groepen worden elk geleid door een keeper, zeg maar de ‘politiek’ in het labyrinth. Thomas komt binnen in het labyrinth en herinnert zich niets over zichzelf. Hij heeft echter een enorme drang om Runner te worden. Hij kan dit maar niet uit zijn hoofd krijgen. Een ander aspect is hun eigen taaltje. Het vraagt wat gewoon worden, maar ik vind het superleuk gedaan. Elke maand komt er iemand nieuw in het labyrinth, samen met een kleine voorraad.

Wat volgt is een spannend verhaal. Het gehele verhaal lijkt hopeloos te zijn, maar van opgeven is geen spraken. Ze blijven zoeken naar een uitweg. Dit heeft heel wat spannende gebeurtenissen tot gevolg. Zo spannend, dat ik het boek helemaal niet kon neer leggen. Ik ben alvast erg benieuwd naar het vervolg: de schroeiproeven. Deze staat ook al in mijn reader klaar om te lezen. Ik zou iedereen aanraden dit boek uit te proberen. Zelfs wanneer ik niet aan het lezen was, was ik nog bezig met het verhaal.

Het ebook is te koop bij Bol en kost 11.84 euro.

Lezen jullie soms ook een boek omdat je de film zag?

Advertenties

2 gedachten over “Boekrecensie – The Maze Runner van James Dashner”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s