Zondag = Spellendag – 999 games bestaat 25 jaar – Zijn jullie klaar voor de sinterklaas spellen?

Hoi hoi,

Laatst ontving ik een persdossier van 999 games en het leek mij erg leuk om deze met jullie te delen! Zijn jullie al klaar om een verlanglijstje te maken voor Sinterklaas?

Zoals we weten brengen spelletjes jong en oud samen en 999 games is daar niet anders in. Daarenboven is geen spel hetzelfde: je kunt je geheugen testen, steden bouwen, spelen,…

Spokentrap

Knipsel

2 tot 4 spelers

5+

24.99 euro

De kinderen beginnen onderaan de trap en proberen als eerste boven te zijn. Het oude spook dat in de top van de toren woont, verandert hen echter in de loop van het spel in spoken, zodat de spelers goed moeten onthouden waar hun eigen pion staat. En dat is nog niet eens zo eenvoudig, want die worden nogal eens met elkaar van plaats gewisseld.

Dit is duidelijk een spelletje voor kinderen. Het lijkt mij wel tof dat ze hiermee hun geheugen kunnen trainen. Jammer genoeg ben ik hier zelf iets te oud voor vrees ik.

Doodle City

Knipsel2

1-6 spelers

8+

12.99 euro

In Doodle City bouw je een eigen stad. Het is een vlot familiespel waarin elke speler een netwerk van wegen op zijn formulier tekent. Hiermee scoor je punten voor hotels, winkels en taxi’s, terwijl je vervuiling probeert tegen te gaan. De dobbelstenen bepalen in welk vakje je moet tekenen. Het spel is gedaan als een speler het meest waardevolle gebouw scoort of zijn laatste boom verliest.

Dit lijkt mij een leuk spelletje om tussendoor te droedelen 🙂

Dieven

Knipsel3

3-6 spelers

8+

9.99 euro

In dit kaartspel mag je voor één keertje dingen stelen. Samen met de andere spelers ben je een dief in een grote stad. Verzamel zoveel mogelijk geld, maar gun ook je tegenspelers af en toe wat. De politie pakt namelijk uitsluitend de rijkste speler aan. De speler die uiteindelijk de grootste buit heeft, is de winnaar?

Dit lijkt mij zo’n leuk spelletje om de avond te beëindigen. Heb het meeste, maar pas op het einde van het spel. Deze wil ik zeker uitproberen 🙂

Timber

Knipsel4

2-6 spelers

6+

12.99 euro

Timber is een tactisch bouwspel. Bij het begin van het spel mag iedere speler een aantal bouwstenen kiezen om daarna gezamelijk aan één toren te bouwen. Iedereen geeft steeds een steen door, die qua kleur of vorm gelijk is aan de laatst gelegde steen. De speler die de bouwstenen ontvang, legt deze dan op de toren. Dit gaat zo door tot de toren omvalt.

Hihi, ik ben nogal onhandig, dus ik ben waarschijnlijk niet goed in dit spel. Wel doet hij mij een beetje denken aan een omgekeerde vorm van Jenga

Patchwork

Knipsel5

2 spelers

8+

14.99 euro

Patchwork is een toegankelijk, tactisch spel voor twee personen. Als speler probeer je zoveel mogelijk patchworkstukken op hun speelbord te leggen. Je moet niet alleen zorgen dat een stuk past, maar je moet ook rekening houden met het tijd die het inpassen kost en de inkomsten die het knopen binnen brengt. Je krijgt maar zoveel punten als het aantal knopen dat je hebt, min de onbebouwde velden op je speelbord.

Oeh, is deze nieuw? Wij hebben deze zelf al thuis liggen en mijn vriend speelde het laatst. Deze zag er wel leuk, maar uitdagend uit.

Welk spel zouden jullie graag willen spelen? Volgens mij is dieven!, Patchwork en Timber erg leuk!

Advertenties

One thought on “Zondag = Spellendag – 999 games bestaat 25 jaar – Zijn jullie klaar voor de sinterklaas spellen?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s