Zondag = Spellendag: Treasurehunter

Hoi hoi,IMG_3096

Vandaag is het weer tijd voor een leuk, en redelijk eenvoudig spelletje. Benieuwd?IMG_3097

It’s time for a treasure hunt. There are three locations and at each of these locations two treasures await. The player with the strongest group of adventurers gains one of these and the onter one is found by the weakest group of adventures. After they have found their treasures, goblins want to steal them off course. The goblins can be fought off by making use of watchdogs!IMG_3098

Het spel bestaat uit 5 rondes. Een ronde start met het nemen van 9 kaarten. Deze worden gedekt voor hen op tafel gelegd.

Daarna worden ze bekeken en kiezen ze elk een kaart uit  hun hand. De rest van de kaarten worden doorgeschoven naar hun buur. Dit wordt gedaan zolang je kaarten hebt om door te schuiven.IMG_3099

Tijdens de tweede fase van een ronde gaan we natuurlijk op jacht naar schatten. Locatie per locatie wordt afgegaan, waarbij we van boven beginnen.

Alle spelers tonen hun kaarten van de bijhorende kleur. Deze kunnen erna nog versterkt worden met ‘actie’kaarten. Als je geen kaarten van deze locatie hebt, doe je niet meer voor de jacht op deze schatten.IMG_3100

Fase 3 bestaat natuurlijk uit de goblins. Zij zijn uit op je schatten. Hier worden de honden belangrijk. Je moet genoeg honden hebben om alle goblins te kunnencpasseren. (aantal honden >= de waarde van de sterkste goblin). Wanneer dit niet lukt, zul je een boete moeten betalen aan de goblins.

Deze boetes en de verslagen goblins worden uiteindelijk betaald aan degene die deze ronde de meeste honden onder zijn hoede heeft.

 

 

Daarna worden de geldkaarten nog even ingeruild en het is tijd voor de volgende ronde.IMG_3107

Wanneer vijf rondes gespeeld worden, moeten de punten geteld worden.

  1. Tel de punten van de schatkaarten (ook de negatieve)
  2. Tel de punten van de magische brieven (meestal multipliers van andere kaarten)
  3. Tel de punten van de verslagen goblins.
  4. Tel je geldwaarde en deze zijn een op een gelijk aan het aantal punten je hiervoor krijgt

De winnaar is natuurlijk deze met de meeste punten! Jippie!

 

 

 

IMG_3108

Toen ik met dit spel kennis maakte, moest ik wat denken aan 7 wonders. Het spel is lekker snel en eigenlijk helemaal niet moeilijk. Daardoor is het erg gezellig om dit te spelen met een minder aandachtige groep. Voor mij is dit een echt toppertje en ik ga deze zeker nog een paar keer spelen. Een leuk spelletje voor tussendoor!

Dit spel is te koop op boardgamegeek en daar betaal je 35 pond of 47.67 euro voor dit spel.

Is dit spel iets voor jou?

Advertenties

2 gedachten over “Zondag = Spellendag: Treasurehunter”

  1. Wat leuk zeg! Ik ben er niet mee bekend, alhoewel de naam zegt mij wel iets. Zelf ben ik niet zo van de bordsspellen, negen van de tien keer won ik, want ik was zo’n kind met geluk en ik verlies snel mijn geduld. Ja, ik ben er zo één. :’) Mijn concentratie is na 20 minuten helemaal gone, haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s