Théophile Berthon Savon Noir douchegel

Hoi hoi,

Deze douchegel vond ik in mijn Birchbox. Dit is een douchegel met zwarte zeep en olijfolie. Dat klinkt alvast heel goed en ik ben erg benieuwd.

Theophile Berthon Bain DoucheTheophile Berthon Bain Douche 1

Theophile Berthon is een van de befaamde oude Franse zeephuizen. Het merk is gelanceerd in 1867 in de Provence. Het is gespecialiseerd in oliën en zepen. Het hoofdingrediënt in hun producten is olijfolie.  Anderhalve eeuw naar zijn ontstaan is het merk nog steeds erg bekend om zijn authenticiteit en ethiek. De producten bestaan voor 95% uit natuurlijk ingrediënten én ze testen niet op dieren. Daarenboven zijn de verpakking gemaakt uit gerecycleerd materiaal. Dat zijn allemaal waarden waar ik alleen maar achter kan staan.

Theophile Berthon Zwarte Zeep Douchegel

Ik beschrijf dit product overal als een douchegel, maar deze kan ook gebruikt worden op het gelaat. Deze mag de huid niet uitdrogen, want hij zit vol met olijfolie, kokosolie en zonnebloemzaadjes. Ik ben alvast benieuwd.

Verpakking en ingrediënten

VerpakkingTheophile Berthon Bain Douche 2

Ik ontving zelf een retro ogend mini flesje. Ik hou alvast van deze look maar ook van de look van de full-size douchegel. Deze zitten in een bruinzwarte pompflacon met een grijs etiket. Dat is een erg mooie en handige verpakking. In mijn mini zit 50 ml maar de full-size bevat een gulle 500 ml. Wauw, weer een grote verpakking voor een douchegel. Daar ga ik lang mee doen.

IngrediëntenTheophile Berthon Bain Douche 3

AQUA (WATER), POTASSIUM OLIVATE, POTASSIUM COCOATE, GLYCERIN, SODIUM CHLORIDE, OLEA EUROPEAE (OLIVE) FRUIT OIL, COCOS NICUFERA (COCONUT) OIL, TOCOPHEROL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL.

Van deze douchegel zijn er twee versie beschikbaar, maar ik heb zelf deze zonder parfum. Er is ook eentje met een citrusgeur beschikbaar. Als ik deze ingrediëntenlijst bekijk, word ik super blij. Wauw, wat een korte lijst en dan zit hij nog eens tjokvol oliën. Daarnaast zit er ook geen SL(e)S in dit product, wat je heel vaak ziet bij een douchegel.

Mijn ervaringenTheophile Berthon Bain Douche 4

Dit is echt wel een douchegel die anders is dan de meesten gewoon zijn. Deze heeft nagenoeg geen geur, zoals beloofd. In de verte ruik je wel olijfolie, maar dat is echt minimaal. Daarenboven schuimt dit product heel erg weinig. Dat is natuurlijk omdat er geen SL(e)S in zit. Daarom heb ik er ook geen probleem mee om deze op mijn gezicht te gebruiken. Mijn huid trekt er niet door, of wordt er niet door geïrriteerd. Daarenboven voelt mijn huid zacht. Normaal merk ik weinig verschillen tussen verschillende douchegels, maar bij deze merk ik wel een verschil. Ik gebruik deze erg graag en zou hem zeker aan jullie aanraden om deze eens te proberen.

Waar is Theophile Berthon te koop en hoeveel kost deze douchegel?

Theophile Berthon is natuurlijk te koop bij de webshop van Birchbox. Voor deze douchegel betaal je 11.90 euro. Dat is niet heel goedkoop, maar als je naar de ingrediënten kijkt, vind ik hem dat zeker waard. Een toppertje!

Hadden jullie eerder al van Theophile Berthon en dan specifiek deze douchegel gehoord?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s